onze school ontwikkelt

Reading Time: 2 minutes

We beginnen iets te ontwikkelen voor op onze eigen school, omdat we vinden dat voor dit probleem een oplossing bedacht moet worden. We laten dit doen door een team van docenten en voor de bewaking van de kwaliteit zorgen we voor een partner vanuit de wetenschappelijke hoek, de lokale universiteit. Dit is een typisch voorbeeld van een ontwikkeling binnen het onderwijs als er een subsidie of externe investering van kracht is.

Blijkbaar hebben we te maken met minimaal HBO opgeleide mensen die een universitair geschoolde persoon nodig hebben, of misschien dat de betrokken school vindt, dat haar docenten samen moet werken met een expert om de kwaliteit te garanderen. Ik vind dat bijzonder.

Ik mag toch wel veronderstellen dat een HBO opgeleid persoon een oplossing kan bedenken die ook nog eens een hoge kwaliteit heeft. Waarbij aandacht is voor een stuk onderzoek naar wat nodig is voor een geschikte oplossing.

Nee, dat zie ik verkeerd. Het is natuurlijk mooi als er ook een wetenschappelijk artikel over gepubliceerd wordt met een beschrijving van het proces en de uitkomst. Wat de ervaring is die opgedaan is en hoe het verbeterd kan worden.

Nu is het niet zo dat iedere school een unieke vraag heeft. Een vraag die niet al een keer door een andere school of team is bekeken en voorzien is van een oplossing. Toch zie je in het onderwijs dat dan niet snel de oplossing van de andere school overgenomen wordt. Het is toch net even iets anders, dan op de andere school. Als we het zouden overnemen, dan moet er toch nog een en ander aangepast worden.

Wat doen we dan? Juist we beginnen zelf te ontwikkelen. We zoeken een aantal teamleden en een wetenschapper voor de kwaliteit, of voor een publicatie en dan starten we. Het is trouwens ook goed voor de teamleden. Ze voelen zich dan meer eigenaar van het product.

En zo gaat het telkens weer opnieuw en opnieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *