Reading Time: 2 minutes
Vooruitgang is stappen zetten door continu te verbeteren

Deze website is bedoeld om inzichten en ervaringen te delen die ik heb. Ik heb geleerd dat wat je doet niet in één hokje te stoppen is. Dat is ook wat ik ervaar in mijn dagelijkse werkzaamheden. Die zijn ‘multi-talented’. Dit klinkt misschien opschepperig, maar zo is het niet bedoeld. Wat ik hiermee bedoel is dat ik meer doet dan alleen onderzoek, of alleen lesgeven, etc..

Sinds 1997 ben ik werkzaam in het onderwijs als leraar op gebied van wiskunde en informatica. Naast mijn werkzaamheden als leraar heb ik deelgenomen of leiding gegeven aan innovatieve onderwijsprojecten in zowel Nederlandse als Europese projecten. De lopende projecten gaan vooral over STE(A)M-onderwijs en het inzetten van Augmented Reality binnen het onderwijs.

In 2013 heb ik samen met een aantal collega’s de basis gelegd voor het innovatieve Agora onderwijs dat in Roermond in 2014 het leven heeft gezien. Mijn bijdrage is vooral het inzichtelijk maken van het leerproces geweest. Agile principes en de digitale tool Target Process heeft daarbij geholpen. Op dit moment werk ik vooral met fibery.io als platform om agile processen te begeleiden.

Het toepassen van agile principes binnen het onderwijs en later het ontwikkelen van de Agile in Education Compass heeft mij naar de wetenschap geleid. Als promovendus onderzoek de effecten van het toepassen van agile principes binnen het onderwijs.

Binnen een verandering is het hebben van een visie belangrijk. Niet het inkopen van een bestaand product leidt tot een succes. Het bouwen aan een gemeenschap die vanuit een bepaalde basis werkt en leert is belangrijk. Met de kennis vanuit de wetenschap op het gebied van transitiemanagement heb ik onderzoek gedaan naar het inzetten van de Group Concept Mapping als methode bij het identificeren van veel voorkomende problemen binnen transitiemanagent. Met deze methode is het mogelijk om inzicht te krijgen hoe betrokkenen denken over de realisatie van een visie en welke stappen gezet kunnen worden.

Sinds 2019 ben ik deeltijd praktor Cloud Engineering bij het Techniek College in Rotterdam. Hier geef ik leiding aan het doen van onderzoek en het professionalisering van leraren en studenten op het gebied van Cloud Engineering. In een agile werk- en leeromgeving werken leraren MBO, HBO en studenten MBO en HBO en het bedrijfsleven samen aan oplossingen voor een externe opdrachtgever. Hierbij wordt Design Thinking als methode gebruikt.

Sinds 2016 werk ik samen met Jan Fasen en bundelen we onze inzichten en expertises binnen LeX. Jan’s expertise ligt op het vlak van leiderschap en verandermanagement dat goed aansluit bij mijn expertise van het toepassen van agile principes en transitiemanagement met een belangrijke rol voor onderzoek en de verbinding van wetenschap en praktijk.

Mocht je naar aanleiding van mijn beschrijving het interessant vinden om een praatje te maken, laat een bericht achter via het contactformulier.